• El Nostre InterèsCol•laborar perquè en el futur l’activitat de la caça estigui ben regulada i gestionada per tots els que prenen decisions que afecten a tot el col•lectiu de becaders
  • El Nostre CompromísLa defensa de l’activitat cinegètica, especialment del caçador becader català.
  • Volem defensarLa caça de la becada amb el mateix criteri que la resta de països d’Europa.
  • I a més a més...Promocionar i fer cursos de formació per a joves caçadors amb la finalitat de conèixer millor aquesta espècie.
  • FiresEstem presents a totes les fires de caça a Catalunya
  • El Club Esportiu Becaders Catalunya esta obert a totes les edats i sexes
  • Ganes de TreballarAfrontem la tasca de dignificar la figura del caçador i becader
jquery slider by WOWSlider.com v5.4

Autor: Club Esportiu Becaders Catalunya / 16/10/2020

REUNIÓ PROJECTE CENS BECADA CONTRAPASSA

El passat dimarts 13 d’octubre de 2020, el President del Club Esportiu Becaders Catalunya, Gabriel Crespo, i la Secretària del Club, Sílvia Pàez, ens vàrem reunir amb el President de la Federació Catalana de Caça, el Sr. Sergio Sánchez, i el Sr. Dani Camacho, en relació amb la proposta d’elaboració d’un projecte de Censos de contrapassa de becada amb gos de mostra 2021.

En Gabriel Crespo va sol.licitar convocar aquesta reunió en qualitat de Delegat de Catalunya de Becada amb la finalitat de manifestar la seva opinió, fer suggeriments i aportar idees envers aquesta proposta de projecte, atesa la seva implicació en la gestió i la caça de la becada.
Altrament, a la reunió també es van tractar altres temes relacionats amb la becada.

Aquesta primera reunió va servir per exposar la idea inicial del projecte, la finalitat pel qual s’ha creat i el motiu pel qual es proposarà la participació i col·laboració de totes les entitats, associacions, clubs, APC’s, reserves nacionals de caça i parcs naturals.

Es tracta de poder establir i definir uns objectius comuns, un protocol d’actuació i una metodologia comuns, que permetin assegurar un aprofitament cinegètic ètic i sostenible de la becada al llarg del temps, assegurar un futur cinegètic de la becada. 

Va quedar de manifest que per dur a terme aquest projecte és fonamental una implicació de totes les entitats, societats i clubs, amb tot el recolzament de la Federació Catalana de Caça, i així poder assolir aquest objectiu comú, beneficiós pel tot el col·lectiu de caçadors de becada i per preservar tant la gestió com la caça de la becada en el futur. 

Amb aquesta execució de censos de becades amb gos de mostra en contrapassa que es pretén impulsar, s’utilitzaran les dades ja facilitades a dia d’avui per algunes entitats i les dades que puguin aportar altres entitats que hi participin i col·laborin, se’n farà un tractament, es consensuaran i es validaran científicament.

Properament tindrà lloc una altra reunió amb altres entitats per seguir avançant en aquest projecte a la qual hi assistirà en Gabriel Crespo en qualitat de Delegat de Catalunya de Becada.

El President,
Gabriel Crespo.


 

 

 

 

 

Tornar a la Plana Principal