• El Nostre InterèsCol•laborar perquè en el futur l’activitat de la caça estigui ben regulada i gestionada per tots els que prenen decisions que afecten a tot el col•lectiu de becaders
  • El Nostre CompromísLa defensa de l’activitat cinegètica, especialment del caçador becader català.
  • Volem defensarLa caça de la becada amb el mateix criteri que la resta de països d’Europa.
  • I a més a més...Promocionar i fer cursos de formació per a joves caçadors amb la finalitat de conèixer millor aquesta espècie.
  • FiresEstem presents a totes les fires de caça a Catalunya
  • El Club Esportiu Becaders Catalunya esta obert a totes les edats i sexes
  • Ganes de TreballarAfrontem la tasca de dignificar la figura del caçador i becader
jquery slider by WOWSlider.com v5.4

Autor: Club Esportiu Becaders Catalunya / 30/12/2020

ASSISTÈNCIA CONSELL PROVINCIAL DE CAÇA DE BARCELONA

El passat 15 de desembre es va celebrar el Consell Provincial de Caça de Barcelona, on hi va assistir com a Delegat de Catalunya de becada el President del Club Esportiu Becaders Catalunya, Gabriel Crespo.

Des de la Presidència del Club, i amb el suport de la Territorial de Barcelona, es va fer la següent proposta al Consell:

Tot i que la situació de la becada sembla estable, creiem que requereix iniciar una recol.leció de dades per incrementar el coneixement i assegurar un aprofitament sostenible al llarg del temps.

Els Clubs, junt amb la Territorial de Barcelona i la FCC, volem impulsar un programa pilot de dos anys per implementar un CARNET DE BECADER (principalment digital) a través de les APC, amb coneixement posterior de l'Administració.

Els dos anys de prova voluntària per part dels titulars de les APC volen servir per definir dades i formes de recollir-les i comprovar la seva possibilitat real d’execució. A l'hora es vol incorporar al projecte altres Clubs que persegueixin objectius similars.

Es demana a la Generalitat la seva col·laboració per aportar millores al projecte i validar la utilitat futura per l’Administració de les dades obtingudes, podent fer aportacions de caràcter tècnic.

De forma funcional es vol buscar que cada titular d’APC defineixi qui és caçador especialista de becada i per tant hagi de complimentar d’acord amb la norma interna de l’APC amb el CARNET DE BECADER i qui són caçadors esporàdics de becada i que poden tenir una mera obligació de comunicació puntual.

Superada la fase de prova, el reconeixement de la funcionalitat del CARNET DE BECADER, hauria de portar a què la totalitat dels titulars de les APC incorporessin el CARNET DE BECADER.

Des del nostre punt de vista considerem que es tracta d'una iniciativa de vital importància
equiparable a d'altres projectes que s'han dut a terme encaminats a la recollida de dades tècniques d'espècies com la guatlla (Projecte Coturnix), la tòrtora comú, el tord, tots ells impulsats amb la finalitat d'obtenir un millor coneixement de l'espècie, fer-ne un seguiment tècnic i rigurós, i aconseguir garantir la seva sostenibilitat cinegètica davant la contínua i evident pressió del sector ambientalista per prohibir, en base a dades no suficientment robustes, qualsevol tipus de caça menor.

Esperem poder arribar a una bona entesa amb tots els Clubs i amb tot el col.lectiu de becaders i assolir conjuntament aquest objectiu, impulsat per garantir el futur de la caça de la becada, que va lligat al futur de les poblacions de becada.

El President,
Gabriel Crespo




 

 

 

 

 

Tornar a la Plana Principal